Oyun Terapisi Eğitimi Yüz Yüze ve Online

En iyi oyun terapisi eğitimi alanında deneyimli uzmanlardan alınandır. Aldığınız oyun terapisi eğitiminin sonunda bu eğitimi başarıyla tamamladığınıza dair oyun terapisi uygulayıcı belgesi elde edeceksiniz. Oyun terapisi eğitiminin sonunda süpervizyon alacak ve oyun odasını kullanma fırsatı elde edeceksiniz. İzmir de oyun terapisi eğitimi veren İzmir psikoloji merkezleri var. Bunların başında Ege Psikoloji Enstitütüsü vardır.

Oyun Terapisi Eğitimi Nedir?

Oyun terapisi, duygusal, sosyal, zihinsel ve davranışsal gelişimi desteklemek için kullanılan özel bir terapi türüdür. Alanında uzman oyun terapistleri tarafından uygulanan bu yöntem çocukların travmatik yaşantılarını, zorlandığı konuları ve gelişimlerini takip etmek için kullanılır. Katılımcılar, terapistin rolü, oyunun terapi sürecindeki kullanımı, çeşitli oyun terapisi teknikleri ve etik kurallar gibi konularda bilgi kazanırlar. Oyun Terapisi eğitimi, terapistlere danışan ile güvenilir bir ilişki kurma ve terapötik hedeflere ulaşma becerilerini geliştirmeyi amaçlar.

 

Oyun Terapisinde Hangi Konular Çalışılır?

Oyun terapisi, duygusal iyileşme, travma sonrası stresle başa çıkma, sosyal beceriler, öfke yönetimi, özsaygı ve güven, problem çözme yetenekleri, davranışsal sorunlar ve aile ilişkileri gibi çeşitli konularda etkili bir terapi türüdür. Oyunlar, bireylerin duygusal, sosyal ve davranışsal gelişimlerini destekleyerek, terapistlerin danışanların özel ihtiyaçlarına odaklanmalarına olanak tanır. Ayrıca DEHB, kaka tutma, okul fobisi, içe kapanıklık gibi konuları işler. Online oyun terapisi eğitimi alarak oyun terapisti olabilirsiniz.

 

İzmir Yüz Yüze Oyun Terapisi Eğitimi

İzmir’de yüz yüze oyun terapisi eğitimi veren kurum Ege Psikoloji Enstitüsüdür. Hem yüz yüze hem online olarak eğitim veren kurumda alanında deneyimli oyun terapistleri tarafından verilmektedir. Yıllardır oyun terapisi alanında çalışmış uzmanlardan oyun terapisi eğitimi almanın avantajını deneyimlemek için Ege Psikoloji Enstitüsüne başvurabilirsiniz. Süpervizyon desteği ve oyun terapisi odasını kullanma fırsatı da sunmaktadır. İzmir oyun terapisi eğitim ücretleri 2024 yılı için 700TL ile 2000 TL arasında değişmektedir.

 

Oyun Terapisi Eğitimini Kimler Alabilir?

Oyun terapisi eğitimine katılabilmek için genellikle psikoloji, sosyal hizmet, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, eğitim veya çocuk gelişimi ve eğitimi gibi lisans programlarından mezun olan bireyler başvurabilir. Bu programlardan gelen kişiler, oyun terapisi eğitimi alarak oyun terapisti olabilirler. Online oyun terapisi eğitimi veya yüz yüze oyun terapisi eğitimi olarak alınabilmektedir. İzmir’de oyun terapisi eğitimi veren Ege psikoloji enstitüsü online veya yüz yüze olarak oyun terapisi eğitimi vermektedir.

 

Online Oyun Terapisi Eğitimi

Online oyun terapisi eğitimi, coğrafi sınırları kaldırarak dünya genelinde erişim sağlar. Esnek bir öğrenme ortamı sunarak öğrencilere kendi hızlarında ilerleme olanağı tanır. Dijital platformlar aracılığıyla çeşitli öğrenme araçlarına ve interaktif içeriklere kolay erişim sağlar.

 

Oyun Terapisi Eğitiminin Amacı Nedir?

Oyun terapisi eğitimi, sağlık profesyonellerine terapötik oyunları etkili bir şekilde kullanma becerileri kazandırmayı amaçlar. Bu eğitim, terapistlerin rolünü anlamalarını, oyunun terapi sürecinde nasıl kullanılacağını öğrenmelerini, etik kuralları anlamalarını, gözlem ve değerlendirme becerilerini geliştirmelerini, terapötik ilişki kurma yeteneklerini artırmalarını ve çeşitli klinik senaryolara hazırlıklı olmalarını hedefler. Oyun terapisi eğitimi, terapistlere bireylerin duygusal, sosyal ve zihinsel sağlıklarını destekleme konusunda bilgi ve anlayış kazandırmayı amaçlar.


Oyun Terapisi Eğitim Fiyatları

Türkiye de oyun terapisi eğitim ücretleri 2024 yılında 500 TL ile 5000 TL arasında değişmektedir. Oyun terapisi eğitim fiyatlarında ki bu değişim yüz yüze eğitim, online, süpervizyonlu oyun terapisi eğitimi, uygulayıcı oyun terapisi eğitimi, üniversite onaylı oyun terapisi eğitimi, e-devlet onaylı oyun terapisi eğitimi olmasına göre değişiklik gösterir. İzmir yüz yüze oyun terapisi eğitim ücreti de 2000TL ile 5000 TL arasındadır.


Çocuklar bilişsel gelişimden ötürü problemlerini yetişkinler gibi dile getiremezler. Çocuklar öfke, endişe, üzüntü, heyecan gibi duygularını ve düşüncelerini oyunlar aracılığıyla ifade ederler. Oyun terapistlerinin rolü, çocukların bu oyunlarla ifade ettikleri duyguları keşfetmelerine ve tanımlamalarına; bu duyguları düzenleme yetilerini kazanmalarına, stres yönetimini ve problem çözebilme becerilerini kazanmalarına destek olmaktır. Oyun terapisinde çocuklar için oyuncaklar kelimeleri, oyunlar ise anlatmak istediklerini temsil eder. Oyun terapistinin rolü, çocuğa önyargısız yaklaşıp onu kabullenmek ve ona eşlik etmektir. Böylece terapist çocuğun davranışsal, bilişsel ve duygusal sorunlarını analiz edebilir ve oyunlar aracılığıyla sorunlarını çözümlemesini sağlar. Oyun terapisiyle çocuklar diğer insanlarla olan ilişkilerini güçlendirmeyi, empati kurmayı, uyumsuz davranışlardan uzaklaşmayı, özgüvenli olmayı, korkularını yenmeyi, stres yönetimini öğrenirler. Karşılaştıkları sorunları oyunlarda tekrar deneyimleyerek bu durumlarla baş etme stratejisi geliştirirler. Oyun terapisti iyi bir gözlemci olmalı, oyun terapisi odasındaki oyuncaklar çocukların duygularını ifade etmelerini teşvik etmelidir. Oyun terapisi odaları çocukların kendini güvende ve rahat hissedebileceği bir şekilde oluşturulmalıdır.


Oyun terapisi, 2-11 yaş aralığındaki çocuklar için uygundur. Terapist, çocuğun yaşını ve gelişimsel sürecini göz önünde bulundurarak seansta kullanacağı oyuncakları ve oyunları seçmelidir. Oyun terapisi eğitimiyle uyku problemleri olan, konuşma bozukluğu olan, anne - babası boşanmış olan, öğrenme güçlüğü olan, herhangi bir tacize uğramış olan, yas sürecinde olan çocuklara yardım etmeyi öğrenebilirsiniz.



 Oyun terapisi eğitimiyle aşağıdaki maddelerin ve daha fazlasının cevabına sahip olacaksınız ;

·        Oyun nedir? Neden önemlidir?

·        Oyun Terapisi nedir?

·        Oyun terapisi teknikleri nelerdir?

·        Oyun ve oyuncak seçiminin anlamı nedir?

·        Oyun terapisinin teorileri, kuramları nelerdir?

·        Oyun terapisinin etik kuralları nelerdir?

·        Oyun terapistinin yaklaşımı nasıl olmalıdır, görevleri nelerdir?



Oyun Terapisi Eğitimi Hangi Konuları Kapsar?


Oyun terapisi eğitimi geniş bir konu yelpazesini kapsar ve katılımcılara çeşitli beceriler kazandırmayı amaçlar. Yüz yüze oyun terapisi eğitimi alarak mesleki donanımınızı arttırabilirsiniz.


Yüz yüze İzmir oyun terapisi eğitimi için lütfen talep formu doldurunuz. online olarak kurslar bölümünden eğitim satın alıp oyun terapisi eğitimini izledikten sonra belgeler ve süpervizyon için iletişime geçiniz.



Admin

Aile Danışmanı & Emdr Terapisti & Cinsel Terapist

Yorumlar

    Henüz hiç yorum yapılmamış..

Yorum ekleyin